Näy uudessa valossa! – Valaistustekniikka

Jokainen liikeidea ansaitsee paikan parhaassa valaistuksessa! Valaistustekniikka auttaa tarjoamaan unohtumattomia elämyksiä ja muokkaamaan sopivan tunnelman niin viihtyisään seurusteluun kuin villimpään ilonpitoonkin.

Electro Waves on toteuttanut valaistusratkaisuja sadoille hotelleille ja ravintoloille sekä sisä- ja ulkovalaistuksia lukuisille muille yrityksille.

Osaamistamme ovat myös maisemavalaistus, erikoistehosteet sekä julkisivuvalaistus.

Julkisivuvalaistus – Näe kaupunkisi uudessa valossa
Julkisivuvalaistus herättää usein tunteita ja jakaa mielipiteitä. Onnistuneen julkisivuvalaistuksen suunnitteleminen edellyttää hyvää yhteistyötä useiden tahojen kanssa, esimerkiksi kaupunkikuvasta vastaavien arkkitehtien, naapureiden, Trafin ja tilaajan kanssa.

Häiritsevän julkisivuvalaistuksen vaikutukset pitää huomioida suunnittelussa erityisesti valon kohdentamisen ja voimakkuuden osalta. Onnistunut valaistus korostaa kohteen arkkitehtuuria ja tuo vaihtelua kaupunkikuvaan.

Efektivalaistus
Tehostevalaistusta voidaan käyttää joko dynaamisesti tai staattisesti. Dynaamisten tehosteiden käyttäjiä ovat teatterit, konserttipaikat ja klubit – oikeastaan kaikki esittävät taiteet. Tehostevalaistukseen käytettävät laitteet ja valaisimet ovat saaneet rinnalleen videoprojisointiin perustuvat erikoistehosteet kuten 3D-projisoinnit sekä mediaservereillä ohjatavat LED-pinnat lattiassa, katossa ja seinillä.

Staattista tehostevalaistusta käytetään tyypillisesti korostamaan sisustuselementtejä tai tilan arkkitehtuuria. Staattisen tehostevalaistuksessa hallittavuus on onnistumisen keskeinen tekijä. Ei riitä, että on valittu oikeat valaisimet vaan niiden keskinäisiä voimakkuuksia pitää voida hallita kulloisenkin valaistusolosuhteen mukaan.

LED-valaistus
LED-valaistus on tullut jäädäkseen. Se on tuonut mukanaan monia etuja, mutta myös uudenlaisia haasteita suunnittelulle. Esimerkiksi vanhat polttimotyypit korvaavien LED-tuotteiden suurin ongelma on vaihteleva soveltuvuus himmenninjärjestelmien kanssa. RGB, RGBW ja muut väriä vaihtavat tuotteet, erilaiset LED-nauhat ja ammattikäyttöön tarkoitetut valaisimet ohjautuvat useimmiten DMX512-protokollalla, mutta poikkeuksiakin on.

On tärkeää käyttää ammattilaista heti suunnittelun alkuvaiheessa oli kysymys sitten kokonaan uuden valaistusjärjestelmän toteuttamista tai vanhojen valaisimien varustamisesta LED-polttimoilla. Electro Waves on ollut ensimmäisten suomalaisten yritysten joukossa tutkimassa, kehittämässä ja soveltamassa uusia valaistusratkaisuja.

Himmenninjärjestelmät
Himmennijärjestelmien edellinen suuri murros tapahtui kun julkisissa tiloissa ja ravintoloissa siirryttiin halogeenivalaistukseen ja himmentimien tuli kyetä toimimaan muuntajakuormissa. Silloin riitti, että himmentimet suoriutuivat induktiivisista ja resistiivisistä kuormista.

Nykyään ohjausjärjestelmät ohjaavat myös suoraan valaisimien liitäntälaitteita, mutta ohjauksessa on useita tapoja laitteesta riipuen. Tämä asettaa ohjausjärjestelmälle useita erilaisia rajapintoihin liittyviä vaatimuksia. Tämän hetken suurin haaste on kuitenkin LED-tekniikkaan perustuvien polttimoiden vaihtaminen halogeenien tai hehkulamppujen tilalle. Meillä on kaikkiin valaistustarpeisiin erinomaisia ratkaisuja, joista yhtenä hyvänä esimerkkinä on Radisson Blu Plazaan toimittamamme iso valaisin- ja ohjausjärjestelmä.

Arkkitehtivalaistus
Vaatimustason kasvaessa valaistuksen laatua ja ulkonäköä arvostetaan yhä enemmän.

Me Electro Wavesilla luomme näyttäviä ja toimivia valaistusratkaisuja hotelleihin, toimitiloihin sekä yksityisasuntoihin. Meillä on vuosien kokemus sisustus- ja ulkovalaistuksesta – tällä kokemuksella sekä näkemyksellä autamme suunnittelualan ammattilaisia ja muita asiakkaita kaikissa valaistukseen liittyvissä asioissa.

Luomme uutta, näyttävää ja tehokasta LED-valomaailmaa: palvelemme oivaltavasti ja asiantuntemuksella, olipa kohteenne mikä tahansa!

Näy. Kuulu. Tunnu. Ole erilainen. Ole erityinen. Ole jotain enemmän.

Piispantilankuja 6 • 02240 Espoo • Puh. 020 1200 100 • info@electrowaves.fi